Novice, obvestila

V okviru promocije znanosti poteka izbor dosežkov Odlični v znanosti 2017

Odlični v znanosti je projekt, ki ga agencija izvaja v okviru aktivnosti promocije znanosti. Gre za izbor najvidnejših dosežkov preteklega leta. Izbor opravijo članice in člani znanstvenoraziskovalnih svetov posameznih ved, izbrani dosežki pa so vsako jesen v obliki kratkih poljudnih predavanj predstavljeni na javnosti dostopnih dogodkih.

Agencija dogodke pripravlja v sodelovanju z različnim institucijami. Do sedaj smo uspešno sodelovali s Prirodoslovnim muzejem Slovenije, Slovensko akademijo znanosti in umetnosti, Slovenskim akademskim tehniško-naravoslovnim združenjem, Ministrstvom za kulturo, Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in matematiko Univerze v Mariboru, Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani, Univerzo v Novi Gorici, agencijo SPIRIT, Gozdarskim inštitutom Slovenije in drugimi.

Video posnetki preteklih predstavitev so dostopni na portalu Videolectures.net.

 

Letos bodo prve predstavitve dosežkov Odlični v znanosti 29. 9. 2017 ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30) v Mariboru. V okviru vseevropskega dogodka Noč raziskovalcev bodo predstavljeni dosežki s področja biotehniških ved.

Noč raziskovalcev je vseevropski dogodek, ki je financiran s strani Evropske komisije v okviru ukrepov Marie Skłodowska-Curie.

 

Vljudno vabljeni.

 

Foto: Peter Irman