Novice, obvestila

Napovednik povezovalnega dogodka

Vabimo vas na povezovalni dogodek raziskovalcev Republike Slovenije (v nadaljevanju Slovenije) in raziskovalcev iz Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske.

Jeseni 2022 je predvidena objava (enostranskega) razpisa za bilateralno sodelovanje med Slovenijo in Združenim kraljestvom, katerega namen je okrepiti znanstveno raziskovalno sodelovanje med raziskovalci iz obeh držav. V želji, da bi raziskovalci omenjenih držav med seboj lažje sklepali partnerstva, ARRS skupaj z britansko ambasado v Sloveniji pred objavo razpisa, predvidoma 13. oktobra 2022, načrtuje organizacijo povezovalnega dogodka. Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da svoj interes za udeležbo predhodno izrazite s prijavo preko povezave najkasneje do 23. 9. 2022.

Na dogodku bosta udeležence nagovorila ambasadorka Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani njena ekscelenca Tiffany Sadler in direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije prof. dr. Mitja Lainščak. Sledila bo predstavitev napovedanega javnega razpisa, prestavitev pogojev sodelovanja z Združenim kraljestvom in predstavitev dobrih praks dosedanjega sodelovanja med raziskovalci obeh držav. Glavni namen dogodka je mreženje med raziskovalci obeh držav, ki bo sledilo uvodnim predstavitvam.

Veseli bomo vašega odziva s predstavitvijo rezultatov vašega raziskovalnega dela na potekajočem ali zaključenem raziskovalnem projektu, kjer ste sodelovali z angleškimi raziskovalci in menite, da bi lahko bili zanimivi za vaše akademske kolege, ki razmišljajo oziroma bodo razmišljali o prijavi na razpis, ki je v pripravi. Če želite sodelovati, prosimo, da kontaktirate go. Nežo Hlebanja.

Prosimo vas tudi, da informacijo delite med zainteresirane raziskovalce v Sloveniji in Veliki Britaniji.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Ob nezadostnem izkazanem interesu raziskovalcev iz obeh držav za udeležbo na dogodku si pridržujemo pravico do odpovedi dogodka.

Z veseljem smo vam na voljo za vsa dodatna vprašanja, veselimo se srečanja z vami in vas vabimo k aktivni udeležbi.

Kontaktna oseba na ARRS: gospa Neža Hlebanja, neza.hlebanja@arrs.si, tel: 400-59-69.

 


Podaljšali smo rok za prijavo na dogodek mreženja povezovalni dogodek raziskovalcev Republike Slovenije in raziskovalcev iz Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske do 30.9.2022.