Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
English  
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Mentor leta 2017 je prof. dr. Primož Ziherl

(Ljubljana, 15. 3. 2018) Društvo Mlada akademija je podelilo nagrado Mentor leta prof. dr. Primožu Ziherlu s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in Inštituta "Jožef Stefan", ki so ga doktorski študenti in strokovna komisija izbrali za najboljšega mentorja leta 2017. Zmagovalec, prof. dr. Ziherl je v zahvalnem govoru opisal sodelovanje s predlagateljem, nekdanjim študentom dr. Matejem Krajncem, trenutno postdoktorskim raziskovalcem na Univerzi Princeton v ZDA, s katerim uspešno ohranjata raziskovalno sodelovanje na osi IJS – Univerza Princeton.

Izbor za mentorja leta, ki je letos potekal že devetič, je namenjen promociji dobrih mentorskih praks v znanstvenem prostoru. Društvo Mlada akademija je na slavnostnem dogodku, ki ga je pripravilo v sodelovanju z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, predstavilo pet finalistov, poleg zmagovalca še prof. ddr. Petro Čeferin s Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, doc. dr. Boruta Juga iz Univerzitetnega kliničnega centra, dr. Matejo Sedmak z Znanstveno-raziskovalnega središča v Kopru in prof. dr. Marka Topiča s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Sedanji in nekdanji doktorski študentje so letos podali kar 124 nominacij za 94 mentorjev.

 

 

Mentor leta 2017, prof. dr. Primož Ziherl, finalistke in finalisti izbora 2017 s predsednico Društva mlada akademija, Urško Slapšak, direktorjem ARRS, prof. dr. Józsefom Györkösem ter organizacijskim odborom izbora 2017

Foto: STA

 

 

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 23.03.2018