Dogodki

Slovesnost ob 50-letnici izhajanja »Strojniškega vestnika«

24. marec 2005

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je v četrtek, 24. marca 2005, pripravila slovesnost v počastitev 50-letnice izhajanja "Strojniškega vestnika", ene najbolj cenjenih slovenskih strokovnih revij.
 

 
Dekan FS prof. dr. Matija Fajdiga (desno) izroča priznanje prvemu uredniku SV prof. dr. Borisu Černigoju  

Prireditve so se poleg uglednih slovenskih strokovnjakov, znanstvenikov in profesorjev s področja strojništva, udeležili tudi rektor Univerze v Ljubljani dr. Jože Mencinger, dekan Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru dr. Andrej Polajnar in direktor ARRS dr. Franci Demšar.

Na slovesnosti so omenili pomembne trenutke iz zgodovine izhajanja revije, ki jo štejemo skupaj s publikacijami "Acta Chimica Slovenica", "Informacije MIDEM", "Javnost" in "Filozofski vestnik" med tiste slovenske publikacije, ki jih indeksirajo najboljše svetovne baze navedkov (SCI, SSCI, A&HCI itd.).

50-letnica je bila tudi priložnost za podelitev priznanj dolgoletnim sodelavcem revije. V imenu fakultete jih je podelil njen dekan dr. Matija Fajdiga.

Veliko slovenskih revij in publikacij se nahaja tudi v drugih bazah podatkov. ARRS sofinancira vrsto slovenskih znanstvenih periodičnih publikacij, med njimi tudi "Strojniški vestnik", ki ga najdemo v seznamu slovenskih revij, vključenih v specializirane mednarodne bibliografske baze in ki se upoštevajo pri kazalcih raziskovalne uspešnosti.