Novice, obvestila

Tretje skupno usposabljanje ARIS in SPIRIT Slovenija: Ogled dobrih praks v znanstveno-tehnološkem parku v Celovcu, 21. septembra 2023

Tretje skupno usposabljanje Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS) in Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) bo potekalo v Lakeside Science & Technology Parku v Celovcu v Avstriji 21. septembra 2023. V ospredju tokratnega usposabljanja bo ogled dobrih praks ter spoznavanje sodelovanja med znanstvenoraziskovalno dejavnostjo ter gospodarstvom na Avstrijskem Koroškem, kakor tudi spoznavanje podpornega okolja, ki ga ponujata dežela Koroška in Avstrija.

Ogleda dobrih praks se bodo udeležili udeleženci iz institucij, ki sooblikujejo ukrepe na področju znanstvenoraziskovalne in inovacijske dejavnosti v Republiki Sloveniji: ARIS, SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Dogodek se izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, 3. razvojnega področja »Pametna, trajnostna in vključujoča rast« in komponente RRI – »Raziskave, razvoj in inovacije« ter Reforme A: »aktivnosti krepitve ARIS in sistema upravljanja R&I (C3.K8.RA)«.

Dogodek financira Evropska unija – NextGenerationEU.

Na voljo je program dogodka.