Novice, obvestila

Uspeh prof. dr. Petra Križana na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta za potrditev koncepta svojih raziskav in hitrejši prehod v inovacije (Proof of Concept)

Prof. dr. Peter Križan je bil uspešen na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta (ang. European Research Council; ERC) za potrditev koncepta raziskav (ERC Proof of Concept Grant) s projektom z naslovom »CherPET – Cherenkov light for total-body Positron Emission Tomography«.

Projekt za presojo koncepta (Proof of concept) je mehanizem ERC, namenjen raziskovalcem, ki so projekt v okviru ERC že prejeli in želijo raziskati poslovni in družbeni potencial rezultatov projekta. S shemo ERC »Proof of concept« želi ERC povečati inovativni potencial odlične znanosti, ki jo že financira v okviru raziskovalnih projektov ERC.

Od 232 prijav projektov je bilo odobrenih 90 projektov, med katerimi je bil izbran v financiranje tudi projekt prof. dr. Petra Križana, ki gostuje s svojim ERC projektom za uveljavljene raziskovalce na Institutu "Jožef Stefan", ter ga izvaja v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

Prof. dr. Križan, ki je leta 2020 postal prejemnik projekta ERC za uveljavljene raziskovalce (ang. Advanced Grant), z navedenim dosežkom postaja peti raziskovalec z uspešno pridobljenim projektom ERC »Proof of concept«.

Iskrene čestitke dobitniku.
 

Povezane informacije: