Novice, obvestila

Na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta za uveljavljene raziskovalce tokrat uspešna prof. dr. Mirjam Mencej

Prof. dr. Mirjam Mencej s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je tokratna dobitnica projekta Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za uveljavljene raziskovalce.

(Bruselj, 30. 3. 2023) Evropski raziskovalni svet (ang. European Research Council – ERC), ki podeljuje najprestižnejše znanstvene projekte, je objavil rezultate razpisa za uveljavljene raziskovalce (Advanced Grant). Med prejemniki projektov je tudi slovenska raziskovalka, prof. dr. Mirjam Mencej s Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani s projektom z naslovom: »The roles of the agency of the dead in the lives of individuals in contemporary society« s področja socioloških znanosti.

Prof. dr. Mirjam Mencej je zaposlena na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Leta 2011 je bila izvoljena v naziv redne profesorice za folkloristiko in primerjalno mitologijo.

Na razpis Evropskega raziskovalnega sveta za uveljavljene raziskovalce je prispelo 1.647 prijav. Po končanem postopku ocenjevanja je bilo v sofinanciranje sprejetih 218 projektov, med njimi tudi projekt prof. dr. Mirjam Mencej.

S tem dosežkom so raziskovalci iz Slovenije dobitniki skupno 22 projektov ERC, pri čemer je ERC projekt prof. dr. Mirjam Mencej 12. projekt namenjen podpori odličnim, že uveljavljenim raziskovalcem s prepoznavnimi znanstvenimi dosežki v zadnjih desetih letih  (Advanced Grant).

V imenu Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije prejemnici iskreno čestitamo. 

 

Povezane informacije: