Novice, obvestila

Vabilo k udeležbi: SBRA 16. in 17. novembra 2023 organizira delegacijo slovenskih raziskovalcev v Bruslju za področje zdravja in inovacij

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (v nadaljnjem besedilu: SBRA) bo 16. in 17. novembra 2023 organiziralo dvodnevno delegacijo slovenskih raziskovalcev v Bruslju na področju zdravja, medicine, inovativne tehnologije in naprednih materialov v medicini.

V sodelovanju z bruseljskim predstavništvom Univerze Boğaziçi iz Istanbula, Turčija, so k sodelovanju v delegaciji povabili tudi nekatere vrhunske raziskovalce s področja zdravja in biotehnologije iz Turčije.

Prvi dan, 16.11.2023, SBRA organizira mednarodno konferenco za predstavitev slovenske znanstvene odličnosti na področju zdravja in spoznavanje različnih novosti EU na področju raziskav v zdravstvu. Dopoldanski del konference bo namenjen promociji raziskovalnih področij in projektnih idej slovenskih in drugih organizacij v dveh tematskih sklopih: »Inovativne tehnologije v zdravstvu« in »Napredni materiali v zdravstvu«. Raziskovalci bodo imeli priložnost predstaviti svoje projektne ideje na t.i. 3-minutnih pitchih. V kolikor bo preveliko povpraševanje za predstavitve – pitche, bodo omejili njihovo število na en pitch na organizacijo.

Sledilo bo kosilo, na katerem bodo udeleženci imeli možnost mreženja in povezovanja z govorniki in drugimi udeleženci konference. Popoldan bodo za udeležence organizirane predstavitve različnih EU programov, pobud in finančnih priložnosti na področju zdravstvenih raziskav. Slovenski udeleženci bodo imeli priložnost postavljati vprašanja in razpravljati z govorniki.

SBRA na konferenci pričakuje okoli 100 predstavnikov različnih znanstvenih organizacij iz EU in raziskovalnih predstavništev v Bruslju ter predstavitve približno 20 primerov najboljših praks.

Lokacija: Stalno predstavništvo RS v Bruslju.
Osnutek programa je na voljo tukaj.

Drugi dan, 17.11.2023, je načrtovan obisk priznane univerze KU Leuven, kjer si bodo udeleženci lahko ogledali multidisciplinarni raziskovalni center Leuven Health Technology Center in Leuven Health House, demonstracijski center, ki sta ga ustanovila KU Leuven in IMEC za predstavitev najnaprednejših znanstvenih raziskav in tehnologij na področju zdravstva in nege.

STROŠKI:
Za organizacijo delegacije bo poskrbel SBRA, vsak udeleženec delegacije pa sam krije stroške prevoza in nastanitve v Bruslju.

REGISTRACIJA:
Prijavite se po spletnem obrazcu tukaj.

Profili udeležencev bodo predstavljeni v predstavitvenem katalogu, ki bo pripravljen izključno za namene te delegacije, in posredovani udeležencem mednarodne konference 16. novembra. Namen kataloga je promocija raziskovalnih področij udeležencev konference in mreženje, zato SBRA prosi, da se na dogodek prijavite v angleškem jeziku.