Novice, obvestila

Napovednik povezovalnega dogodka

Vabimo vas na povezovalni dogodek raziskovalcev iz Republike Hrvaške in raziskovalcev iz Republike Slovenije (v nadaljevanju: Slovenije).

Dogovor o mednarodnem sodelovanju v okviru sheme vodilne agencije (Lead agency) omogoča, da dve ali več agencij iz različnih držav omogočita/jo raziskovalcem prijavo skupnega raziskovalnega projekta pri eni izmed agencij (vodilni agenciji), ki izvede ocenjevalni postopek skupne prijave. V želji, da bi raziskovalci omenjenih držav med seboj lažje sklepali partnerstva, Hrvatska zaklada za znanost (v nadaljevanju: HRZZ) skupaj z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (v nadaljevanju: ARRS) v Ljubljani dne 15. 11. 2022, pred objavo razpisa, v okviru katerega bo ARRS delovala v vlogi vodilne agencije (Javni razpis za sofinanciranje raziskovalnih projektov za leto 2023 – predvidena objava novembra 2022), načrtuje organizacijo povezovalnega dogodka. Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da svoj interes za udeležbo izrazite s prijavo na dogodek (obrazec je pripet v spodnji priponki) na e-naslov: prijave-mednarodni-dogodki@arrs.si, in sicer najkasneje do 27. 10. 2022 do 12h.

Na dogodku bosta udeležence nagovorila v. d. direktorica HRZZ, izv. prof. dr. sc. Irena Martinović Klarić, in direktor ARRS, prof. dr. Mitja Lainščak. Sledila bo predstavitev javnega razpisa, kjer HRZZ deluje v vlogi vodilne agencije, in javnega razpisa, v okviru katerega ARRS deluje v vlogi vodilne agencije, ter predstavitev dobrih praks dosedanjega sodelovanja med raziskovalci obeh držav. Glavni namen dogodka je mreženje med raziskovalci obeh držav, ki bo sledilo uvodnim predstavitvam.

Prosimo vas tudi, da informacijo delite med zainteresirane raziskovalce v Sloveniji in v Republiki Hrvaški.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Ob nezadostnem izkazanem interesu raziskovalcev iz obeh držav za udeležbo na dogodku si pridržujemo pravico do odpovedi dogodka.

Z veseljem smo vam na voljo za vsa dodatna vprašanja, veselimo se srečanja z vami in vas vabimo k udeležbi na dogodku.

Kontaktna oseba na ARRS: gospa Aleksandra Panič, aleksandra.panic@arrs.si, tel: 01/400-59-24.