Novice, obvestila

Na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta za raziskovalce na začetku kariere tokrat uspešna dr. Anna Dragoš

Dr. Anna Dragoš iz Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani je petnajsta dobitnica projekta Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) v Sloveniji.

(Bruselj, 10. 1. 2022)

Evropski raziskovalni svet (ang. European Research Council – ERC) je objavil rezultate razpisa za raziskovalce na začetku samostojne poti (Starting Grant). Med prejemniki projektov je tudi dr. Anna Dragoš iz Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani s projektom z naslovom: »The evolution of host manipulation by bacteriophage - PHAGECONTROL.« Dr. Anna Dragoš je obenem nosilka projekta komplementarne sheme ERC, ki jo že od leta 2011 uspešno izvaja ARRS kot podporo nadaljnjemu razvoju odličnih raziskovalnih idej z namenom ponovne (uspešne) prijave na razpis ERC. Mehanizem komplementarne sheme ERC ARRS omogoča sofinanciranje prilagojenega projekta za tiste prijavitelje projektov ERC, ki so bili na razpisih ERC pozitivno ocenjeni (vsaj ocena B na prvi stopnji), niso pa bili sprejeti v financiranje.

Prijavitelji iz Slovenije so s tem dosežkom prejeli skupno petnajst projektov ERC oziroma šest projektov ERC za raziskovalce na začetku samostojne poti (Starting Grant). Sedem od petnajstih prijav projektov ERC iz Slovenije je pred uspešno vnovično prijavo na razpisu ERC prejelo sredstva komplementarne sheme ERC pri ARRS.

Iskrene čestitke dobitnici.

Povezane informacije: