Novice, obvestila

Uspeh dr. Anne Sandak na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta

Dr. Anna Sandak iz InnoRenew CoE Centra odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja je druga dobitnica projekta Evropskega raziskovalnega sveta za utrjevanje samostojne raziskovalne kariere (Consolidator Grant) v Sloveniji.

(Bruselj, 17. 3. 2022) Evropski raziskovalni svet (ang. European Research Council – ERC) je objavil rezultate razpisa za utrjevanje samostojne raziskovalne kariere (ang. Consolidator Grant). Med prejemniki projektov je tudi dr. Anna Sandak iz InnoRenew CoE Centra odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja s projektom z naslovom »ARCHI-SKIN«. Gre za petletni ERC projekt v vrednosti skoraj dveh milijonov evrov.

Med 2652 prijavami z vsega sveta so po zahtevnem ocenjevalnem postopku izbrali za financiranje 313 projektov. Dr. Anna Sandak je svoj projekt prijavila na novi ERC panel za inženiring materialov, kjer so jih izmed več kot 97 prejetih projektnih predlogov izbrali za financiranje le 12, kar še dodatno potrjuje odmevnost uspeha.

Prijavitelji iz Slovenije so s tem dosežkom prejeli skupno šestnajst projektov ERC oziroma dva projekta ERC za utrjevanje samostojne raziskovalne kariere (Consolidator Grant). Shema Consolidator Grant je namenjena raziskovalkam in raziskovalcem vseh nacionalnosti v obdobju 7 do 12 let po pridobitvi doktorata s ciljem konsolidacije raziskovalne skupine odličnih in obetavnih mlajših raziskovalk in raziskovalcev.

 

Iskrene čestitke dobitnici.

 

Povezane informacije: