Novice, obvestila

Slovenski raziskovalec dr. Nejc Hodnik pridobil projekt Evropskega raziskovalnega sveta za presojo inovacijskega potenciala svojega raziskovalnega projekta

(Bruselj 7. 1. 2021) S prijavo na razpis Evropskega raziskovalnega sveta (European Research Council; ERC) za presojo inovacijskega potenciala (Proof of Concept Grant) je bil uspešen izr. prof. dr. Nejc Hodnik s Kemijskega inštituta. Dr. Hodnik je nosilec projekta ERC za začetek samostojne raziskovalne poti (Starting Grant) s projektom STABLE - Razvoj zelo stabilnih nanostrukturiranih elektrokatalizatorjev (ang. Towards Nanostructured Electrocatalysts with Superior Stability). Cilj projektov za presojo inovacijskega potenciala je povečanje učinka odličnih raziskav, ki jih ERC že financira, z nadaljnjo podporo presoji inovacijskega potenciala idej, ki so bile razvite v okviru raziskovalnega projekta.

Dr. Nejc Hodnik s Kemijskega inštituta je tudi prvi prejemnik projekta ERC v Sloveniji, ki je s podporo mehanizma ARRS Štipendije za obisk pri nosilcih projektov ERC v letu 2017 gostoval pri vodji projekta ERC. Prav tako je dr. Hodnik tudi prejemnik komplementarne sheme za prijavitelje na razpise ERC, ki jo že od leta 2011 ARRS uspešno izvaja kot podporo nadaljnjemu razvoju odličnih raziskovalnih idej z namenom ponovne (uspešne) prijave na razpis ERC. Mehanizem komplementarne sheme ARRS omogoča sofinanciranje prilagojenega projekta za tiste prijavitelje projektov na razpise ERC, ki so bili ob prijavi na razpis ERC pozitivno ocenjeni (vsaj ocena B na prvi stopnji), niso pa bili sprejeti v financiranje.
 

Iskrene čestitke prejemniku.

 

Povezane informacije:

  • Novice - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (7. 1. 2021)
  • Novice - Kemijski inštitut (7. 1. 2021)
  • Novice – ERC 3rd round recipients of 2020 - Proof of Concept call funding | ERC: European Research Council (7. 1. 2021)