Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
English  
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2019

26. marec 2020, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

 

Društvo Mlada akademija bo letos že enajstič podelilo nagrado Mentor leta, namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov. Izbor Mentor leta letos že četrtič poteka v sodelovanju z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Na poziv za predloge se je tokrat odzvalo 79 predlagateljev, od katerih je bilo veljavnih 78 nominacij. Predlaganih je bilo 59 različnih mentorjev in mentoric. 

Društvo Mlada akademija vas vabi na svečano podelitev nagrad zmagovalcu oziroma zmagovalki ter štirim drugim finalistom oziroma finalistkam. Prireditev bo potekala v četrtek, 26. marca 2020, od 19:00 dalje na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani

 

Društvo Mlada akademija obvešča, da bo v skladu z napotki Univerze v Ljubljani v zvezi z novim koronavirusom dogodek podelitev nagrade mentor leta prestavljen. Vsem, ki ste že potrdili svojo udeležbo sporočajo, da prijave ostajajo veljavne tudi za bodoči termin.

Kraj in ura dogodka ostajata enaka, o novem datumu pa vas bomo pravočasno obvestili.

 

 

V okviru prireditve bo potekala tudi okrogla miza “Dober odnos mentor – študent je ključ do uspeha: kaj, če temu ni tako?”, na kateri se bo Renata Dacinger, novinarka RTV Slovenija, ki bo tudi povezovala prireditev, pogovarjala z zmagovalko ali zmagovalcem ter petimi drugimi gosti:

  • Matejka Ahčin, kontaktna oseba na ARRS za področje mladih raziskovalcev,
  • prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, predstojnica Doktorske šole Univerze v Ljubljani,
  • prof. dr. Zoran Ren, prorektor za znanstveno-raziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru,
  • prof. dr. Štefko Miklavič, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem,
  • prof. dr. Boris Žemva, prodekan za študijske zadeve Mednarodne podiplomske šole IJS in Mentor leta 2012 ter
  • Mentor(ica) leta 2019.

Prireditev bo spremljal glasbeni program, od 20:30 dalje pa bo sledila pogostitev v avli fakultete.

 

 

Namen nagrade Mentor leta

Društvo vse od nastanka zbira izkušnje in komentarje doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere o upoštevanju njihovih pravic in dolžnosti, o mentorskih praksah in načinih usposabljanja.

Priznanje Mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih dobrih mentorjev. Društvo pri izboru mentorja leta izhaja iz prepričanja, da dober mentor s svojimi izkušnjami, nasveti, vključevanjem v ožjo raziskovalno skupino ter omogočanjem dodatnih izobraževanj in mednarodnih sodelovanj ogromno prispeva k razvoju doktorskega študenta v celostnega in samostojnega raziskovalca.

Navedenemu se pridružuje tudi ARRS in s sodelovanjem z Društvom Mlada akademija želi krepiti promocijo dobrih mentorskih praks. V Društvu si prizadevajo, da se bo priznanje uveljavilo kot stalnica v slovenskem raziskovalnem prostoru.

Več informacij je na voljo na spletni strani Društva Mlada akademija.

Vabljeni!

Stran ureja: Lidija Tičar Padar Zadnja sprememba: 09.03.2020
Datum: 05.03.2020