Novice, obvestila

Obisk ministra prof. dr. Jerneja Pikala na ARRS

V ponedeljek, 18. 2. 2019, je ARRS obiskal minister za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Jernej Pikalo. Na obisku sta ga spremljala tudi državni sekretar, dr. Jernej Štromajer in direktor Direktorata za znanost, dr. Tomaž Boh.

V prvem delu obiska se je minister sestal z direktorjem ARRS, prof. dr. Józsefom Györkösom in vodji sektorjev ARRS, v nadaljevanju obiska pa so so se minister, državni sekretar in direktor direktorata za znanost udeležili seje Znanstvenega sveta ARRS.

Na obisku delovne narave so udeleženci naslovili tematike aktualnega uspešnega povečanja financiranja znanosti, nadaljevanja krepitve vlaganj, procesa sprememb Zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti ter srednjeročnih izzivov ARRS, med njimi tudi vprašanj, ki jih bo v pravkar začetem mandatu obravnavala Usmerjevalna skupina.

 

Minister za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Jernej Pikalo in direktor ARRS, prof. dr. József Györkös
(Foto: Peter Irman)

 

Minister za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Jernej Pikalo, državni sekretar, dr. Jernej Štromajer in direktor Direktorata za znanost, dr. Tomaž Boh z direktorjem ARRS, predsednikom ZSA ter članicami in člani ZSA
(Foto: Peter Irman)