Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Digitalizacija temeljito vpliva na interakcijo med znanostjo in družbo

(Bern, Švica, 8. maj 2019) Osrednja tema Generalne skupščine združenja vseh akademij Evrope ALLEA (ang. All  European Academies), ki jo je ob njeni 25. obletnici gostila Švicarska akademija znanosti in umetnosti, je naslavljala preplet znanosti in družbe v sodobni Evropi. V okviru generalne skupščine je potekala tudi podelitev priznanja Madame de Staël, ki ga je za leto 2019 prejela Mariana Mazzucato. Slovensko Akademijo znanosti in umetnosti je na dogodku zastopal akademik Branko Stanovnik, tudi predsednik Znanstvenoraziskovalnega sveta ARRS za področje naravoslovja. 

Na panelni razpravi o znanosti kot integralnem delu sodobne družbe je v vlogi člana Upravnega odbora Science Europe skupaj z drugimi člani panela - Jean-Pierre Bourgignon, predsednik Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), Madeleine Herren-Oesch, direktorica Inštituta za evropske globalne študije Univerze v Bazlu, Antonio Loiprieno, predsednik ALLEA in Švicarske akademije znanosti in umetnosti, Lesley Wilson, generalna sekretarka Združenja evropskih univerz (EUA) - nastopal tudi direktor ARRS József Györkös.
 

Panelna razprava o znanosti kot integralnem delu sodobne družbe (od leve: J. P. Bourgignon, J. Györkös, M. Herren-Oesch, L. Wilson , A. Loiprieno,);

fotografija: arhiv ALLEA

 

 

Stran ureja: Ana Jakopin Datum: 03.06.2019