Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Voščilo raziskovalkam in raziskovalcem

Sporočilo ob zaključku koledarskega leta je namenjeno raziskovalkam in raziskovalcem, kakor tudi vsem drugim, ki odločajo, vplivajo ali le z zanimanjem spremljajo dogodke in rezultate na področju raziskovalne dejavnosti.

Iztekajoče leto je zaznamovalo večje število vidnih znanstvenih rezultatov v obliki znanstvenih publikacij, pridobitve financiranja najprestižnejših mednarodnih projektov in drugih mednarodno vidnih uspehov. Tudi v medijskem prostoru in širši javnosti je zaznati večjo prisotnost vsebinskega poročanja in razprav o znanosti. Na ta način se zagotovo izpolnjuje navidezno težko oprijemljiva beseda o družbenem pomenu znanosti. Vsi, ki delujemo na Javni agenciji za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS), se zavedamo svoje vloge in odgovornosti pri zagotavljanju raziskovalnega okolja, ki mora biti osnova in predpogoj za mednarodno prepoznavnost in uspeh raziskovalk in raziskovalcev ter seveda ustanov, v katerih delujejo.

Dovolite, da se v imenu agencije zahvalim za sodelovanje širokemu krogu raziskovalk in raziskovalcev iz mednarodnega prostora, ki delujejo v okviru ekspertnega sistema agencije ter članicam in članom Znanstvenoraziskovalnih svetov za vede, Znanstvenega sveta agencije ter Upravnega odbora.

Ob izteku leta v imenu agencije želim vsem, ki delujete na področju znanosti prijetne praznike in voščim z zadovoljstvom izpolnjeno leto 2018.

 

József Györkös, direktor

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 22.12.2017