Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Razpis za raziskovalne štipendije Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF)

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za raziskovalne štipendije na 22 vrhunskih ameriških, kanadskih in angleških univerzah. Sprejemajo prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, okoljskih znanosti, prava, politologije in humanistike.

Razpis je objavljen na spletni strani ASEF. Rok za oddajo prijav je 15. februarja 2018. Morebitna vprašanja lahko pošljete na elektronski naslov: info@asef.net.

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in Američane slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah izven Slovenije. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in izmenjavo znanja med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami. ASEF nadarjenim slovenskim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

V petek, 22. decembra ob 13.30 uri bodo predstavniki fundacije ASEF na predstavitvenem sestanku na Univerzi v Ljubljani (Kongresni Trg 12, dvorana Ivana Hribarja) predstavili štipendijski program in izkušnje štipendistov iz preteklih let.

 

Javna agencija za raziskovalno dejavnost podpira ASEF v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti v zvezi s promocijo slovenske znanosti v tujini in povezovanje znanstvenih dosežkov v letu 2017, aktivnosti spodbujanja vzpostavitve in razvoja globalnih platform povezovanja.

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 21.12.2017