Novice, obvestila

MENTOR LETA 2016 – poziv za predloge

                                          

 

Društvo Mlada akademija (nekdanje Društvo mladih raziskovalcev Slovenije - DMRS) bo tudi letos podelilo nagrado Mentor leta, namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov.

Izbor Mentor leta letos prvič poteka v sodelovanju z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS (ARRS).

Mentorja oz. mentorico lahko predlagajo vsi doktorski študenti, ki so se vpisali na doktorski študij leta 2015 ali prej oz. nekdanji doktorski študenti, ki so zagovarjali doktorsko delo v letu 2014 ali kasneje.

Svojega mentorja lahko predlagajo tako, da izpolnijo priloženo vlogo in jo pošljejo na elektronski naslov info@mladaakademija.si z zadevo: »Nominacija za Mentorja leta 2016«.

Rok za vložitev nominacij je 19. februar 2017. Podelitev nagrade bo na zaključni prireditvi, marca 2017.

Izbor bo avtonomno izvedlo Društvo Mlada akademija.

 

Namen nagrade Mentor leta

Društvo vse od nastanka zbira izkušnje in komentarje doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere o upoštevanju njihovih pravic in o dolžnostih, o mentorskih praksah in načinih usposabljanja.

Priznanje Mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks pa tudi osebnemu priznanju posameznih mentorjev. Društvo pri izboru mentorja leta izhaja iz prepričanja, da dober mentor s svojimi izkušnjami, nasveti, vključevanjem v ožjo raziskovalno skupino, omogočanjem dodatnih izobraževanj in mednarodnih sodelovanj ogromno prispeva k razvoju doktorskega študenta v kompetentnega in samostojnega raziskovalca. Navedenemu se pridružuje tudi ARRS in s sodelovanjem z Društvom želi krepiti komunikacijo o dobrih mentorskih praksah.

K dobremu mentorstvu štejejo tudi druge lastnosti in prakse, zato doktorske študente prosimo, da ob vložitvi nominacije z utemeljitvami navedejo vse razloge, zaradi katerih si njihov mentor zasluži priznanje za Mentorja leta.

V Društvu si prizadevajo, da se bo priznanje uveljavilo kot stalnica v slovenskem raziskovalnem prostoru. Letos bomo priznanje podelili že 8. leto zapored.

Več informacij najdete na spletni strani Društva Mlada akademija.

 

Priloge:

 

Povezane vsebine:

  • Publikacija >30 - več kot 30 let programa mladih raziskovalcev