Novice, obvestila

Razpis Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo s področja sistemske biologije v sklopu iniciative ERASysBio

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je v sklopu iniciative ERASysBio dne 17.10.2008 v Uradnem listu RS št. 99/2008 objavilo javni razpis za sofinanciranje mednarodnih raziskovalnih projektov s področja sistemske biologije, ki obravnavajo kvantitativno in celostno razumevanje dinamičnih bioloških procesov.

Tematsko lahko predlogi projektov pokrivajo vse vidike biomedicine, biotehnologije in kmetijstva s prehrano od molekularnih sistemov do celic, organov in celih organizmov. Predlogi projektov morajo vključevati interdisciplinarne študije, ki za oblikovanje in validacijo ustreznih modelov kombinirajo aplikativno matematiko ali statistiko z eksperimentalnimi biološkimi podatki za oblikovanje in validacijo ustreznih modelov.

Ministrstvo je razpis objavilo v sodelovanju z avstrijskim Zveznim ministrstvom za znanost in raziskave (BMWF), Finsko akademijo (AKA), francosko Nacionalno agencijo za raziskave (ANR), Izraelsko fundacijo za znanost (ISF), luksemburškim Nacionalnim fondom za raziskave (FNR), nemškima Zveznim ministrstvom za izobraževanje in raziskave (BMBF) ter Raziskovalnim centrom Juelich (FZJ), nizozemsko Organizacijo za raziskave in razvoj na področju zdravja (ZonMW), španskim ministrstvom za znanost in inovacije (MICINN) ter Svetom za raziskave na področju biotehnologije in bioloških znanosti (BBSRC) iz Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske.

Predloge projektov lahko prijavijo slovenski partnerji v mednarodnem konzorciju, v katerem sodelujeta najmanj dva in največ sedem partnerjev iz najmanj dveh sodelujočih držav.

Prijava projektov je dvostopenjska: rok za oddajo predprijav je 5. januar 2009, rok za glavno prijavo pa 4. maj 2009. Ocenjevanje projektov bodo izvajali mednarodni ocenjevalci. Predvideni rok začetka izvajanja izbranih projektov je 1. november 2009.

Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani Ministrstva in na spletni strani iniciative ERASysBio (rubrika Announcement call).

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in drugimi dejavnostmi ERASysBio so na voljo pri kontaktni osebi

mag. Marta Šabec Paradiž

Služba za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo
Kotnikova 38,
SI - 1000 Ljubljana,
Slovenia
Tel: +386 1 478 47 39
Fax: +386 1 478 47 19
e-mail: marta.sabec@gov.si