Dogodki

Vabljeni na pogovor z dr. Zalo Lenarčič, dobitnico projekta ERC za raziskovalce na začetku kariere

Narodna in univerzitetna knjižnica, avla pred Veliko čitalnico
15. marec 2023, od 18:00 do 20:00

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (v nadaljevanju: ARRS) v okviru promocije znanosti prireja cikel »Pogovori z dobitniki ERC projektov«.

Vljudno vabljeni na prvi pogovor z dr. Zalo Lenarčič z Instituta ''Jožef Stefan'', ki je ERC prepričala z inovativnim znanstvenim predlogom o kvantni simetriji in pridobila projekt za raziskovalce, ki začenjajo svojo samostojno raziskovalno kariero (ERC Starting Grant 2022).

Dogodek bo potekal v sredo, 15. marca 2023, od 18:00 do 20:00, v avli pred Veliko čitalnico v Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK).

Z edino raziskovalko, ki ji je v 2022 uspelo pridobiti tovrsten projekt ERC v Sloveniji, se bo pogovarjal prof. dr. Mitja Lainščak, direktor ARRS. Med pogovorom z dr. Zalo Lenarčič bomo izvedeli, kaj je potrebno za takšen uspeh, kako to vpliva na njeno življenje, raziskovalka pa bo razkrila tudi, kaj obljublja nova kvantna revolucija.

Obvezna je predhodna prijava na dogodek zaradi zagotovitve mest, ki so omejena. Prijave sprejemamo do torka, 14. marca 2023, oziroma do zapolnitve mest po spletnem obrazcu.

Neposredni prenos dogodka lahko spremljate v sredo, 15. marca 2023, med 18:00 in 19:00 na STAvživo.

Cikel »Pogovori z dobitniki ERC projektov« bomo nadaljevali 5. aprila 2023 s prof. dr. Petrom Križanom, dobitnikom ERC projekta za potrditev koncepta svojih raziskav.

Vljudno vabljeni!