Dogodki

Vabljeni na pogovor s prof. dr. Petrom Križanom, dobitnikom projekta ERC za potrditev svojih raziskav in hitrejši prehod v inovacije

Narodna in univerzitetna knjižnica, avla pred Veliko čitalnico
5. april 2023, od 18:00 do 20:00

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (v nadaljevanju: ARRS) v okviru promocije znanosti prireja cikel »Pogovori z dobitniki ERC projektov«.

Vljudno vabljeni na pogovor s prof. dr. Petrom Križanom, ki je kot nosilec projekta ERC za uveljavljene raziskovalce, januarja letos pridobil še projekt ERC za potrditev koncepta svojih raziskav in hitrejši prehod v inovacije »CherPET – Cherenkov light for total-body Positron Emission Tomography«.

Dogodek bo potekal v sredo, 5. aprila 2023, od 18:00 do 20:00, v avli pred Veliko čitalnico v Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK).

Z raziskovalcem, katerega najnovejši projekt »CherPET« obeta učinkovitejše diagnosticiranje raka, zgodnje odkrivanje nevrodegenerativnih in srčnih bolezni ter usmerjanje in spremljanje zdravljenja, se bo pogovarjal prof. dr. Mitja Lainščak, direktor ARRS.

Obvezna je predhodna prijava na dogodek zaradi zagotovitve mest, ki so omejena. Prijave sprejemamo do torka, 4. aprila 2023, oziroma do zapolnitve mest po spletnem obrazcu.

Neposredni prenos dogodka lahko spremljate v sredo, 5. aprila 2023, med 18:00 in 19:00 na STAvživo.

 

Vljudno vabljeni!