Dogodki

Nacionalni dogodek Dan ARRS 2019

Grand Hotel Union, Miklošičeva 1, Ljubljana (vhod preko recepcije GH Union)
19.11.2019

13.00 do 19.00 (registracija od 12.30 dalje)

Dopolnitve:
 

***

Spremljajte neposredni prenos nacionalnega dogodka Dan ARRS 2019 med 13. in 15. uro ter slavnostnega sprejema nove generacije mladih raziskovalcev ob 19. uri v živo preko povezave portala STA Znanost: https://livestream.com/zivo/Dan-ARRS-2019.

***


Na voljo je končen program dogodka.


Na voljo je program predstavitev dosežkov Odlični v znanosti 2019.
Predstavitve bodo potekale med 15.30 in 17.30 uro.

 

Medijski partner nacionalnega dogodka je Slovenska tiskovna agencija - STA Znanost.

 

 

 

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) v torek, 19. 11. 2019, vnovič prireja nacionalni dogodek Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost, ki bo posvečen novi generaciji mladih raziskovalcev. Program Mladi raziskovalci je od leta 1985 vir visoko usposobljenih in motiviranih raziskovalk in raziskovalcev z velikim potencialom za slovensko znanost, gospodarstvo in druga družbeno pomembna področja. Za letošnjo 35. generacijo je bilo na voljo 229 mest za usposabljanje mladih raziskovalk in raziskovalcev, ki se bodo pridružili preko 5000 raziskovalkam in raziskovalcem, ki so v programu Mladi raziskovalci doslej pridobili doktorat znanosti.

 

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom
predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja


 

Z dogodkom bomo letos v znanstveni navdih mlajši generaciji ponudili:

  • uvodno panelno razpravo z naslovom »Družbena odgovornost znanosti za Planet A«; namen panelne razprave je sprožiti premisleke o širšem poslanstvu znanosti ter raziskovalk in raziskovalcev pri naslavljanju podnebnih sprememb ter z okoljem in trajnostno naravnanostjo povezanih tematik, pri katerih so mlajše generacije globalno v zadnjem letu prevzele aktivno vlogo ozaveščanja in zahtev za spremembe.
     
  • V nadaljevanju bodo bolj izkušene kolegice in kolegi Društva Mlada akademija v praktični delavnici »Iz prve roke: kako začeti kot mlada raziskovalka oz. raziskovalec?« podali nekaj nasvetov in napotkov mladim raziskovalkam in raziskovalcem. V odmoru bo mladim raziskovalkam in raziskovalcem na voljo tudi Kotiček za posvet.
     
  • Že osma izvedba projekta promocije znanosti ARRS - Odlični v znanosti 2019 bo prav tako posvečena mladim v znanosti. Predstavitve najvidnejših raziskovalnih dosežkov leta vseh znanstvenih ved bodo podane v navdih mlajši generaciji bodočih raziskovalk in raziskovalcev.
     
  • Dan bomo sklenili s slavnostnim sprejemom nove generacije mladih raziskovalk in raziskovalcev, ki je od leta 2016 postal stalnica.

 

Slavnostni govornik bo minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, v nadaljevanju pa bodo na slavnostnem sprejemu svoje izkušnje delili prejemnica in prejemniki prestižnih projektov Evropskega raziskovalnega sveta na začetku ter za konsolidacijo kariere.

 

Dogodek v prvi vrsti je namenjen novi generaciji mladih raziskovalk in raziskovalcev ter njihovim mentoricam in mentorjem. Širše pa k udeležbi vabimo vse zainteresirane, posebej na predstavitve najvidnejših dosežkov Odlični v znanosti 2019.

 

Prijave sprejemamo na elektronski naslov DanARRS19@arrs.si do petka, 15. 11. 2019 do 13. ure oziroma do zapolnitve mest.

 

 

Medijski partner