Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Dogodki
Dogodki
Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

Ljubljana, Murska Sobota, Koper
Petek, 28. 9. 2018

V petek, 28. septembra 2018, med 10. in 22. uro Univerza v Ljubljani v koordinaciji Filozofske fakultete prireja niz dogodkov v sklopu Evropske noči raziskovalcev, združenih pod naslovom Humanistika, to si ti!. Dogodki s poudarkom na Evropskem letu kulturne dediščine bodo potekali v Ljubljani, Murski Soboti in Kopru. Glavna prireditev na Novem trgu v Ljubljani.

Projekt Evropska noč raziskovalcev Humanistika, to si ti! vključuje v svoje dogodke tudi 14 drugih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani in obsega številne dejavnosti: predstavitve, izlete, delavnice, razstave, razprave, eksperimente, dneve odprtih vrat, filmski festival, Znanstveni bazar in zaključno prireditev na glavnem odru na Novem trgu.

Posebej izpostavljajo:

  • EU kotiček v Hiši Evropske unije je namenjen raziskovalcem samim, doktorandom in mladim raziskovalcem. Tam bo potekal celodnevni program z naslovom Proaktivna družbena vloga znanosti: kako opolnomočiti znanstvenike in raziskovalce za komuniciranje, mobilnost in karierne priložnosti evropskega raziskovalnega prostor ponuja široko paleto delavnic in predavanj priznanih strokovnjakov iz Slovenije in iz tujine (Hiša Evropske unije, Dunajska 20, Ljubljana).
  • Okroglo mizo Etika v raziskovanju (Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7, Ljubljana ob 15.30).

Organizatorji vabijo, da se udeležite različnih dogodkov v okviru projekta, in se veselimo srečanja na različnih aktivnostih ter druženja na zaključni prireditvi na Novem trgu v Ljubljani s pričetkom ob 17:30.

Celoten program si lahko ogledate na spletni strani: https://noc-raziskovalcev.ff.uni-lj.si.

 

Vljudno vabljeni.

 

Priloga:

 

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 20.09.2018