Dogodki

Mini ZnaČAJ znanosti z direktorjem ARRS

Hiša eksperimentov, Trubarjeva 39, Ljubljana
Torek, 13. 9. 2016 ob 17. uri

Danes, 13. 9. 2016 se ob 17. uri dobimo na čaju v Hiši eksperimentov.

Gost pogovora je direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije prof. dr. József Györkös.

Mini ZnaČAJ znanosti je participativna aktivnost neformalnega značaja, v okviru katere se bomo pogovarjali o vlogi ARRS v okvirih Odgovornosti za raziskave in razvoj (RRI). Aktivnost je namenjena manjši skupini ljudi (do cca 15), ki so starejši od 12 let in traja dobre pol ure. Aktivnost izvajamo v okviru H2020 projekta SPARKS.

SPARKS je projekt, ki osvešča Evropejce, da se lahko vključijo v svet znanosti ter da si odgovornost za znanstvene raziskave in inovacije delijo različni deležniki.

SPARKS je projekt, namenjen seznanjanju in sodelovanju evropskih državljanov z idejo in prakso odgovornih raziskav in inovacij skozi tehnološke spremembe v zdravstvu in medicini. Projekt spodbuja odgovorne raziskave in inovacije tako, da poziva ključne deležnike k dejavnemu izpraševanju, eksperimentiranju in poigravanju z znanostjo na način, ki bo zagotovil njen pomen za današnjo družbo.

Projekt SPARKS želi vrzel med izjemno hitrimi znanstvenimi inovacijami in družbo premostiti z interaktivno razstavo ter več kot 230 sodelovalnimi dejavnostmi, ki so namenjene vključevanju splošne javnosti in potekajo v 29 evropskih državah.

Kot se za ZnaČAJ spodobi bomo postregli vroč in ledeni čaj.

Po dogodku vas vabimo k eksperimentiranju.

VSTOP PROST!