Dogodki

Mednarodna konferenca Evropske vrednote pod vprašajem - Diskurzivne konstrukcije Evrope

City Hotel, Ljubljana
11. in 12. marca 2011

Ob zaključku raziskovalnega projekta Oblikovanje, razvoj in raba pojma Evropa v slovenskih medijih od l. 1954 do danes, ki je potekal na Pedagoškem inštitutu v Ljubljani, vas vabimo na mednarodno konferenco Evropske vrednote pod vprašajem - Diskurzivne konstrukcije Evrope.

Konferenca, na kateri bodo poleg slovenskih raziskovalcev nastopili tudi nekateri ugledni znanstveniki svetovnega slovesa (zlasti s področja zgodovine in analize diskurza) bo potekala 11. in 12. marca 2011 v City Hotelu v Ljubljani.

Na konferenci bosta predstavljeni tudi dve novi publikaciji, ki bosta obiskovalcem in obiskovalkam dostopni brezplačno, in sicer Evropa med socializmom in neoliberalizmom - Evropa v slovenskih medijih, Primoža Krašovca in Igorja Ž. Žagarja in Kako so Evropejci odkrili neznane dežele in se spoznali z novimi ljudstvi - Evropa v slovenskih učbenikih, Janje Žmavc in Igorja Ž. Žagarja.

V prilogi/priponki si lahko ogledate predstavitev in program konference, povzetke predavanj in kratke predstavitve predavateljev in njihovega dela.

Priloga: