Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Osveženi podatki o financiranju raziskovalne dejavnosti z analitičnimi prikazi za leto 2019

ARRS v okviru svojih nalog redno spremlja in analizira izvajanje raziskovalne in razvojne dejavnosti v Republiki Sloveniji.

Na spletni strani ARRS Obseg in struktura financiranja so objavljeni osveženi analitski podatki o financiranju raziskovalne dejavnosti v okviru dejavnosti ARRS z aktivnimi povezavami na posamična poglavja: stabilno financiranje, raziskovalni projekti, človeški viri, mednarodno sodelovanje in infrastruktura. Osveženi podatki so na voljo tudi v angleški različici spletne strani The scope and structure of funding.

Objavljeni osveženi podatki za leto 2019 vsebujejo povezave na spletne strani z več kot 100 grafičnimi prikazi o financiranju ARRS iz sredstev državnega proračuna s poudarkom na letu 2019, pri čemer posebej izpostavljamo:

  • skupna sredstva za financiranje znanstvenoraziskovalne dejavnosti iz proračuna Republike Slovenije v okviru dejavnosti ARRS so se v letu 2019 zvišala za dobrih 11 odstotkov glede na leto pred tem in se v absolutnem znesku gibljejo na ravni leta 2009: Proračun ARRS,
     
  • obseg sofinanciranja nakupa raziskovalne opreme se je v primerjavi z letom 2018, ko je znašal 1.423.686 evrov, v letu 2019 povečal za 121 odstotkov, na 3.148.479 evrov.


Stran ureja: Lidija Tičar Padar Datum: 29.04.2020