Novice, obvestila

Javni poziv za sodelovanje v Programu za mlade voditelje na Forumu o znanosti in tehnologiji v družbi (STS forum), Kjoto, Japonska

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) vabi raziskovalce k prijavi za sodelovanje v Programu za mlade voditelje (ang. Young Leaders Program), ki bo potekal ob robu 16. letnega srečanja Foruma o znanosti in tehnologiji v družbi (STS forum) med 5. in 8. oktobrom 2019 v Kjotu na Japonskem.

Namen Programa za mlade voditelje je povabiti približno 150 mladih, potencialnih voditeljev iz vsega sveta, ki bi se udeležili letnega STS foruma. Izbrani kandidati bodo imeli možnost sodelovati na vseh vsebinah foruma, srečati svetovne voditelje, akademike, raziskovalce, oblikovalce politik, poslovneže, novinarje. Na ta način jim bo omogočen vpogled v dogajanje in spremembe v družbi na mednarodni ravni. Na letošnjem forumu se je odločilo sodelovati tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki bo podprlo udeležbo v Programu za mlade voditelje največ dvema udeležencema iz Slovenije.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo izbranemu kandidatu krilo stroške kotizacije, potne stroške, nastanitev in dnevnice, skladno z zahtevami organizatorja STS foruma.
 

Prijavitelji morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

1. So sposobni tekoče razpravljati v angleščini.

2. Imajo vodstvene sposobnosti na področju raziskovanja in gospodarstva.

3. So rojeni po 1. oktobru 1979.

4. Doktorat znanosti.

5. Še niso sodelovali na STS forumu.

6. Se zavezujejo, da se bodo udeležili celotnega programa 16. STS foruma, vključno s Programom mladih voditeljev od sobote, 5. 10. 2019 (12:00 po lokalnem času) do torka 8. 10. 2019 (13:30 po lokalnem času).


Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki:

  • imajo odlične znanstvene rezultate, ki ponujajo inovativne rešitve zlasti na področjih globalnih izzivov,

  • v svojem raziskovalnem delu izkazujejo interes za družbene izzive in rezultati njihove dela lahko vplivajo na globalno dobrobit družbe.

 

Rok za prijave je 13. 6. 2019.

Povezave:

 

Dodatne informacije: tatjana.jurkovic@gov.si