Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Poglobitev sodelovanja z avstrijsko sestrsko agencijo FWF

(Dunaj, 27. 02. 2017)

Direktor agencije dr. József Györkös se je sestal z novim predsednikom avstrijske agencije za raziskovalno dejavnost (FWF - Der Wissenschaftsfond) dr. Klementom Tocknerjem. Sogovornika sta na delovnem sestanku uvodoma pregledala dosedanje sodelovanje v okviru instrumenta vodilne agencije, ki deluje obojestransko in v okviru katerega je bilo od vzpostavitve sodelovanja leta 2010 skupno odobrenih že 16 projektov. Med državama v sodelovanju agencij ter pristojnih ministrstev poteka tudi bilateralno sodelovanje.

Sogovornika sta med drugim ugotovila, da je združenje Science Europe pomembno za delovanje in sodelovanje nacionalnih agencij. Science Europe je pomemben forum za izmenjavo izkušenj in informacij glede financiranja znanosti, evalvacijskih podatkov in evalvatorjev ter skupnih instrumentov.

Predsednik dr. Tockner je direktorju dr. Györkösu predstavil novo prebojno strategijo financiranja temeljnih raziskav, ki je podprta tudi s petdeset odstotnim povečanjem sredstev avstrijske agencije v obdobju do 2021. Tudi dr. Györkös je predstavil financiranje ARRS ter ugotovil, da bi se s podobnim povečanjem obsega financiranja raziskovalne dejavnosti tudi v Sloveniji bistveno približali danes zelo oddaljenim ciljem nacionalne raziskovalne in inovacijske strategije. Sogovornika bosta spodbudila pristojni ministrstvi k izmenjavi izkušenj v luči nujnega predvidljivega in po obsegu ustreznega financiranja znanosti.

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 28.02.2017