Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
7. razpis za nacionalne štipendije »Za ženske v znanosti« 2013

L'OREAL Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija razpisujejo štipendije nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« 2013. Trem slovenskim mladim raziskovalkam bodo podelili štipendije za obdobje enega leta v višini 5.000 EUR. Kandidatke se lahko na razpis prijavijo do vključno 5. novembra 2012 s prijavnim obrazcem.

RAZPISNI POGOJI

Štipendije so namenjene znanstveno-raziskovalnim projektom raziskovalk naravoslovnih znanosti, medicine in biotehnike v okviru slovenskih znanstvenih institucij, posamezne prijave pa mora priporočiti tudi predstojnik institucije, kjer kandidatka študira/dela, ali njen mentor. Kandidatke morajo biti v zadnjem letu priprav na svoj doktorat, ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo ter stalno prebivališče v Sloveniji. Na uradnem prijavnem obrazcu in z ustrezno dokumentacijo oddane vloge za štipendijo bo vrednotilo ocenjevalno telo, sestavljeno iz ocenjevalne skupine in ocenjevalnega odbora. 

OCENJEVALNO TELO

Prijave bosta pregledala ocenjevalna skupina, ki bo naredila prve poglobljene ocene vseh prijav in predlagala ožji izbor najodličnejših prijav, ter nacionalni odbor, ki bo naredil končni izbor štipendistk. Ocenjevalno skupino bo vodila doc. dr. Luca Lovrečić, dr. med., sedemčlanskemu nacionalnemu odboru pa bo predsedoval dr. Edvard Kobal.

Dodatne informacije:

Urad za UNESCO
Barbara Urbanija
Telefon: 01 478 4799
Elektronski naslov: barbara.urbanija@gov.si

Prijava mora biti oddana na uradnem prijavnem obrazcu v štirih izvodih in naslovljena na Urad Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, Kotnikova 38, 1000 Ljubljana – s pripisom »POZOR: L'ORÉAL-UNESCO nacionalne štipendije Za ženske v znanosti«. Poleg tega mora biti prijavni obrazec poslan tudi v elektronski obliki na e-naslov: barbara.urbanija@gov.si.

Nepopolnih prijav, prijav, ki ne bodo oddane v razpisnem roku, ter prijav, ki ne ustrezajo navedenim pogojem, komisija ne bo obravnavala. 

RAZSEŽNOSTI PROGRAMA »ZA ŽENSKE V ZNANOSTI«

UNESCO in L'OREAL in sta leta 1998 v partnerskem programu »For Women in Science« združila moči z namenom izboljšati položaj žensk v mednarodnem merilu – nasploh in v znanosti posebej. Do danes sta razvila tri posebne programe podpore znanstvenic.

Poleg nacionalnih štipendij »Za ženske v znanosti«, podeljujeta tudi mednarodne štipendije, za katere se lahko potegujejo tudi slovenske znanstvenice, ter nagrade izjemnim znanstvenicam, vzornicam prihajajočim generacijam. Več o programu »For Women in Science/Za ženske v znanosti« na www.unesco.si.

»ZA ŽENSKE V ZNANOSTI« NA FACEBOOKU

UNESCO in L'OREAL vabita raziskovalke in raziskovalce, da se pridružijo Facebook strani Za ženske v znanosti, kjer bodo dobili vpogled v pretekle programe, hkrati pa bodo postali del skupnosti, ki si prizadeva opozarjati na vlogo žensk v znanosti, lepoto poklica znanstvenica in marsikaj drugega.

Prilogi:

  • Prijavni obrazec za štipendijo programa:
  • Pravilnik natečaja za izbor štipendistk:

 

 

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 10.10.2012