Dogodki

Priznanja za znanstvenoraziskovalne dosežke na področju geologije

23. november 2005

Geološki zavod Slovenije je letos tretjič podelil priznanja za znanstvenoraziskovalne dosežke na področju geologije in sicer medaljo in plaketo Marka V. Lipolda ter naziv častnega člana zavoda. Plakete in medalje prejmejo posamezniki za svoje dosežke s področja geologije, za častnega člana pa imenujejo tistega, ki je zaslužen za promocijo slovenske geološke znanosti v Evropi in svetu ali pa za uspešno sodelovanje z Geološkim zavodom.

Sicer ARRS sofinancira velik del programskega in projektnega raziskovanja Geološkega zavoda, sodeluje pa tudi pri ciljnih raziskovalnih projektih.

Letošnjo medaljo Marka V. Lipolda je prejel prof. dr. Simon Pirc za življenjsko delo s področja geologije. Letošnjo plaketo Marka V. Lipolda sta za posebne dosežke prejela dr. Marko Komac in dr. Miloš Bavec, zaposlena na Geološkem zavodu Slovenije.

Za častnega člana Geološkega zavoda sta bila imenovana dipl. ing. Avgust Čebulj, dolgoletni direktor Inštituta za geologijo, geotehniko in geofiziko, predhodnika Geološkega zavoda Slovenije, in dipl. ing. Karel Grad, tudi sodelavec Geološkega zavoda Slovenije, priznanje instituciji pa je Geološki zavod Slovenije letos podelil Agenciji za radioaktivne odpadke.