Mednarodno sodelovanje

Srbija

Rezultati razpisov in pozivov

Rezultati Javnega razpisa za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo v letih 2020 - 2021

V Beogradu je 10. marca 2020 potekalo 10. zasedanje slovensko-srbske mešane komisije (MK) za znanstveno in tehnološko sodelovanje.

Slovensko delegacijo je vodila ga. Tina Vuga, vodja Službe za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve na MIZŠ, srbsko pa prof. dr. Viktor Nedović, v. d. pomočnik ministra za mednarodno sodelovanje in evropske integracije v Ministrstvu za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj Republike Srbije.

MK je med 176 predlogi bilateralnih projektov izbrala 50 projektov, ki bodo sofinancirani v obdobju 2020-2021. Pri 25 projektih je slovenska stran odobrila dodatna sredstva za obiske mlajših srbskih raziskovalcev v slovenskih raziskovalnih ustanovah. MK je prednostno obravnavala projekte, ki jih na slovenski strani vodijo mlajši raziskovalci (do 5 let po opravljenem doktoratu). MK je upoštevala tudi uravnoteženo razporeditev po raziskovalnih področjih glede na število prijav po posameznih vedah.

 

Prilogi:

  • Protokol 10. zasedanja mešane komisije:
  • Seznam projektov:

 

Državi Republika Slovenija in Republika Srbija sta se zaradi zdravstvene situacije, povezane z obvladovanjem širjenja nalezljivih bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) dogovorili za enoletno podaljšanje 50 izbranih projektov, ki bi se sicer zaključili 31. 12. 2021, do 31. 12. 2022 (Sprememba Protokola).