Mednarodno sodelovanje

Francija

Novice, obvestila

10. zasedanje skupnega ZT odbora s Francijo

19. decembra bo potekalo v Parizu 10., jubilejno zasedanje skupnega slovensko-francoskega odbora za znanost in tehnologijo. Slovensko delegacijo bo vodil sekretar v Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport, dr. Niko Herakovič, francosko delegacijo pa namestnik direktorja za raziskovanje, Pierr Colombier, z Ministrstva za zunanje zadeve Francije.

Delegaciji se bosta dogovorili o prihodnjem sodelovanju ter na osnovi 37 predlogov projektov sprejeli program znanstvenega in tehnološkega sodelovanja, z administrativnimi in finančnimi določili za leto 2005. Delegaciji bosta opredelili prioritete in rok javnega razpisa za sofinanciranje projektov v letu 2005.

Skladno s sprejetim dogovorom ob oktobrskem obisku francoske ministrice za raziskave in nove tehnologije, ga. Claudie Haigneré, v Sloveniji, se bo slovenska delegacija srečala s predstavniki Nacionalnega inštituta za raziskave v agronomiji (Institut National de la Recherche Agronomique - INRA ) in se dogovorila o prihodnjem tesnejšem sodelovanju.