Mednarodno sodelovanje

Finska

Novice, obvestila

Mednarodni teden o državah kandidatkah za EU in nadaljevanju študija finskih študentov v tujini

Konec januarja 2003 bo Univerza v Jyväskylä v Republiki Finski organizirala mednarodni teden, katerega glavni namen je, da finske študente seznani z državami kandidatkami za EU ter o možnosti njihovega nadaljnjega študija v tujini. Ob tej priložnosti organizirajo razstave in predavanja o različnih državah.

Slovenija je v zadnjem času vse bolj zanimiva za finske študente. Od odprtja rezidenčnega veleposlaništva na Finskem lanskega leta, je za začasno dovoljenje za bivanje v Sloveniji zaradi študija, zaprosilo 10 finskih študentov in študentk, ki odhajajo na šestmesečno izmenjavo študentov, bodisi na Univerzo v Ljubljano ali Maribor, v zadnjem času pa tudi na Gea College v Piran. Na Finskem (Univerze v Helsinkih, Vaasi, Jyväskylä in Lahtiju) po zadnjih podatkih našega veleposlaništva študira okoli deset slovenskih študentov.

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, Sektor za mednarodno znanstveno sodelovanje je za ta namen, poslal na Finsko svoje najnovejše publikacije, CD ROME in ostalo gradivo, s katerim želimo finskim študentom približati Slovenijo in slovensko znanost.