Mednarodno sodelovanje

Nemčija

Rezultati razpisov in pozivov

Rezultati Javnega razpisa za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Zvezno republiko Nemčijo v letih 2020–2021

2. decembra 2019 je potekalo zasedanje Meddržavne komisije za znanstvenoraziskovalno sodelovanje med Republiko Slovenijo in Zvezno republiko Nemčijo za izbor skupnih bilateralnih mobilnostnih projektov. Slovensko delegacijo je vodila dr. Meta Dobnikar, vodja Sektorja za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, nemško delegacijo je vodila gospa Stephanie Knobloch, vodja Sektorja za financiranje projektov za nemški jezik in mobilnost v znanosti, Nemška služba za akademske izmenjave (DAAD).

Meddržavna komisija je obravnavala 27 skupno oddanih in ocenjenih prijav v zvezi z Javnim razpisom za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Zvezno republiko Nemčijo v letih 2020-2021 in izbrala 20 slovensko-nemških bilateralnih projektov, ki jim je določila tudi višino sofinanciranja na obeh straneh za celotno obdobje trajanja izbranih bilateralnih projektov.

Zaključki zasedanja meddržavne komisije in seznam sprejetih bilateralnih projektov, izbranih za obdobje 2020-2021 so v Prilogi.

 

 

Priloga:

  • Protokol Meddržavne komisije s seznamom sprejetih projektov:

 

 

Obvestilo:

O možnem podaljšanju bilateralnih projektov z Zvezno republiko Nemčijo, sprejetih za obdobje 2020-2021 se bo odločalo jeseni, ko bomo seznanjeni z epidemiološko situacijo in navodili zdravstvene stroke. Odločitev bo sprejeta v dogovoru s partnersko državo.