Mednarodno sodelovanje

Francija

Novice, obvestila

Podoktorske štipendije v programu »Fernand Braudel-IFER« za raziskovalce iz družbenih in humanističnih ved

Fondation Maison des Sciences de l'Homme ponuja podoktorske štipendije za raziskovalce iz družbenih in humanističnih ved za obdobje devetih mesecev, kot del programa "Fernand Braudel-IFER" (mednarodne štipendije za izkušene raziskovalce). Ta program podpira Evropska unija preko Marie Curie akcije COFUND - 7. PCRD.

Fernand Braudel-IFER program je sestavljen iz dveh delov:

  1. Fernand Braudel-IFER vstopni program je namenjen bivanju v Franciji (za raziskovalce iz tujih raziskovalnih centrov). Ta program je namenjen prosilcem iz vseh držav razen Nemčije.
  2. Fernand Braudel-IFER izstopni program je namenjen raziskovalnim obiskom v drugih evropskih državah (za raziskovalce iz francoskih raziskovalnih centrov). Ta program je namenjen francoskim raziskovalcem, ki bi raziskovali v drugi evropski državi (državi članici EU ali pridruženi državi).

Razpis je odprt od 1. – 30. septembra 2012. Podrobnosti za ta razpis, spletna aplikacija za prijavo (na voljo od 1. – 30. septembra 2012), pogoji za prijavo ter podrobnosti o izbirnem postopku so na voljo na spletni strani.

Kontakti:

ifer.outgoing@msh-paris.fr
ifer.incoming@msh-paris.fr

Kontaktna oseba:

Nina GRISOT
Responsible for european R&D programmes
Scientific departement of the French Embassy in Vienna
Währinger Strasse 30
A-1090 Dunaj
Tel (+43 1) 50 27 53 39,
nina.grisot@diplomatie.gouv.fr