Dogodki

Obisk Pedagoškega inštituta v Ljubljani

20. maj 2005

Direktor ARRS dr. Franci Demšar je v petek, 20. maja 2005 s sodelavci obiskal javni raziskovalni zavod Pedagoški inštitut. O 40 letnem jubileju Pedagoškega inštituta je gostom spregovoril direktor Pedagoškega inštituta dr. Zoran Pavlović. Poudaril je, da je Pedagoški inštitut osrednja slovenska ustanova za izvajanje temeljnih, razvojnih in aplikativnih raziskav na področjih vzgoje in izobraževanja.
 

 
dr. Darko Štrajn  

Proučevanje družbenih in komunikacijskih procesov v raziskovalni dejavnosti Inštituta poteka po besedah raziskovalcev Inštituta "s posebnim poudarkom na slovenski kontekst". Svoje raziskovalno delo nenehno primerjajo z mednarodnimi dosežki, kar je dostopno v vrsti domačih in tujih revij, učbenikov, monografij in samostojnih publikacijah.

Dr. Franci Demšar je ob svojem obisku Pedagoški inštitut seznanil z delom in novostmi v delovanju Agencije za raziskovalno dejavnost kot sofinancerja dejavnosti Inštituta, s posebnim poudarkom na spremljanju in ocenjevanju družboslovja in humanistike. Ob tem je izrekel priznanje raziskovalcu Pedagoškega inštituta dr. Darku Štrajnu, vodju enega od 19 najbolje ocenjenih raziskovalnih programov v slovenski znanosti v letu 2004 po pravilniku, sprejetem na ARRS letos. Podobno ocenjevanje bo potekalo vsako leto.