Mednarodno sodelovanje

Kitajska

Dogodki

Mednarodni tečaj »International Training Course on the Theory and Technology of Plant Protection for Sustainable Agriculture in 21st Century«

Shenyang, Kitajska
2.- 21. september 2004

V Shenyangu (glavno mesto severovzhodne kitajske province Liaoning) bo od 2. do 21. septembra 2004 potekal mednarodni tečaj »International Trauining Course on the Theory and Technology of Plant Protection for Sustainable Agriculture in 21st Century«.

Tečaj sponzorirata Ministrstvo za znanost in tehnologijo LR Kitajske (MOST, Ministry of Science and Technology of PR China, in Univerza za kmetijstvo Shenyang (Shenyang Agricultural University).

Program tečaja vključuje teoretični (predavanja) in praktični del (ekskurzije na terenu). Slušatelji se bodo seznanili s sodobnimi tehnikami varstva rastlin kot pomembnega segmenta na področju trajnostnega razvoja v kmetijstvu v 21. stoletju. Glavne teme tečaja: etiologija, fiziologija, epidemiologija, idr.

Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • najmanj univerzitetna diploma
  • izkušnje kot predavatelj, raziskovalec ali sodelavec v podjetju (varstvo rastlin), najmanj dve leti
  • starostna omejitev: 50 let.

Stoški udeležbe:

  • mednarodne potne stroške do Shenyanga krijejo kandidati sami oz. organizacija, ki jih prijavi
  • kotizacija ni potrebna
  • stroške bivanja in tečaja krije za udeležence iz držav v razvoju kitajska stran (namestitev, prehrana, stroški tečaja, gradivo stroški ekskurzij)
  • kandidati iz drugih držav (Japonska, Kanada, in države Zahodne Evrope) krijejo stroške udeležbe sami 1600,00 USD (80 USD dnevno), vključno s stroški zdravstvenega zavarovanja.

Kandidati, ki bodo uspešno opravili tečaj, bodo prejeli ustrezno potrdilo kitajskega Ministrstva za znanost in tehnologijo in Univerze za kmetijstvo Shenyang.

Podrobnejšo pisno informacijo o tečaju ter prijavne obrazce lahko dobijo kandidati na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport, Oddelek za bilateralno znanstveno sodelovanje (kontaktna oseba: Zdenka Pucelj-Tič, tel. 478 4693).

Istoimenskega tečaja se je doslej udeležila ena kandidatka iz Slovenije, in sicer asist. dr. Metka Šiško z Univerze v Mariboru, Fakulteta za kmetijstvo, v času od 2. do 21. septembra 2001.