Novice, obvestila

Konzorcij CHANSE je objavil seznam 26 izbranih projektov, med njimi tudi projekta s sofinanciranjem ARRS

Konzorcij CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe), ki deluje v okvirju ERA-NET, je 31. 5. 2022 objavil rezultate razpisa »Transformations«. Med izbranimi 26 projekti sta tudi dva projekta, katerih sofinanciranje bo potekalo preko ARRS, in sicer: »Digitalisation and European Religious Communities Responding to the Pandemic«, kjer kot vodilni raziskovalec sodelujeprof. dr. Aleš Črnič iz Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, ter »Reimagining public values in algorithmic futures«, kjer kot vodilni raziskovalec sodeluje prof. dr. Rajko Muršič iz Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

V mednarodnem razpisu, ki sta ga sooblikovali mreži NORFACE in HERA, sodeluje 27 nacionalnih organizacij iz 24 držav. Proračun razpisa je 32 mio EUR, od česar je 24,5 mio EUR zagotovljenih iz prispevkov sodelujočih agencij, zagotovljena so tudi dodatna evropska sredstva v višini 7,5 mio EUR, ki jih bo prispevala Evropska komisija. Koordinator razpisa Transformations je Poljski nacionalni znanstveni center (NCN).

Več podrobnosti je na voljo na: 26 projects awarded funding in the CHANSE Call on Transformations: Social and Cultural Dynamics in The Digital Age | CHANSE