Dogodki

60 let Biotehniške fakultete v oddaji Sadovi znanja na TV PIKA

19. oktober 2007

Pred 60 leti je bila v Ljubljani ustanovljena Agronomska fakulteta, ki je bila že dve leti za tem preimenovana v Agronomsko in gozdarsko fakulteto, 1953. leta pa v Fakulteto za agronomijo, gozdarstvo in veterinarstvo. Leta 1961 se je preimenovala v Biotehniško fakulteto (http://www.bf.uni-lj.si/) Univerze v Ljubljani, ime katere nosi še danes.

Biotehniška fakulteta ima danes najštevilčnejše osebje strokovnega kadra na posamezni fakulteti pri nas in tudi število študentov je zelo visoko: na 4. mestu med slovenskimi fakultetami. Prehojena pot 60 let (http://www.bf.uni-lj.si/dekanat/novica/article/235/277.html) je okronana z velikimi uspehi, mednarodno uveljavitvijo, izrednim znanstvenoraziskovalnim delom in nenehno skrbjo za zdravo okolje, prehrano in življenje nasploh.

O tem bo tekla beseda z dekanom Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Janezom Hribarjem (http://www.bf.uni-lj.si/dekanat/organiziranost/vodstvo-fakultete.html) v oddaji Sadovi znanja (http://www.tvpika.net/sl/informacija.asp?id_meta_type=26&id_informacija=428&type_informacij=1), ki bo premierno na sporedu 19. oktobra ob 20h. Ponovitve bodo na sporedu 21., 24. in 28. oktobra ob 16h.