Promocija znanosti

Projekt Komuniciranje znanosti 2015: Strokovna delavnica za novinarje s priznano novinarko BBC, Vivienne Parry

V okviru projekta Komuniciranje znanosti je Agencija decembra 2015 drugo leto zapored organizirala strokovno delavnico za urednike in novinarje, ki se pri svojem delu osredotočajo na poročanje o znanosti in tehnologiji. Delavnico je vodila Vivienne Parry, priznana novinarka in publicistka na področju znanosti, voditeljica in urednica naravoslovnih oddaj na Radio 4 in BBC, prejemnica reda britanskega imperija in priznanja angleške kraljice za prispevek k javnemu razumevanju znanosti.

Vivenne Parry je 35 let vodila oddajo na temo znanosti Tomorrow's World. Danes moderira številne globalne diskusije s področja znanosti (na primer G8 Summit on Dementia), je mentorica in trenerka mladih raziskovalcev, podpredsednica Sveta University Collegue of London, članica upravnega odbora Sveta za raziskave v medicini (Medical Research Council) in aktivna sodelavka projekta Genomics England.

Odzivi urednikov in novinarjev so bili izjemno pozitivni. Po oceni udeležencev tovrstnih aktivnosti primanjkuje, zato je bil izražen velik interes po nadaljevanju in krepitvi aktivnosti v letu 2016.