Novice, obvestila

Objavljeno Letno poročilo ARRS za leto 2018

V letnem poročilu Agencije za leto 2018 so predstavljeni podatki o financiranju raziskovalne dejavnosti iz sredstev državnega proračuna v preteklem letu. V rubriki »V ospredju« sta letos predstavljena prejemnika sredstev Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) prof. dr. Roman Jerala in doc. dr. Jaka Tušek. V letnem poročilu so predstavljeni tudi dosežki raziskovalk in raziskovalcev v okviru projekta promocije znanosti, Odlični v znanosti 2018.

»S povečanjem obsega sredstev za financiranje znanosti v državnem proračunu v letu 2018 je ARRS lahko povečala obseg odobrenih raziskovalnih projektov, izredno povečala najkakovostnejše programske skupine, omogočila dostop do najprestižnejših revij raziskovalkam in raziskovalcem v celotni Sloveniji in tudi postopno izvedla vidnejše dejavnosti na področju odprtega dostopa«, je v uvodnem besedilu k Letnemu poročilu 2018 poudaril direktor agencije prof. dr. József Györkös.

V letnem poročilu so na voljo tudi pregledni podatki o (so)financiranju raziskovalne dejavnosti ARRS iz sredstev državnega proračuna.

  

Prejemnika sredstev Evropskega raziskovalnega sklada prof. dr. Roman Jerala in doc. dr. Jaka Tušek.

Foto: Peter Irman

 

Vljudno vabljeni k branju (format Acrobat, 8 MB).