Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
English  
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Prof. dr. Roman Jerala s Kemijskega inštituta prejel ERC projekt za uveljavljene raziskovalce

(Bruselj, 6. 4. 2018) Evropski raziskovalni svet (ERC) je danes objavil rezultate razpisa za uveljavljene raziskovalce (Advanced Grant).

Prof. dr. Roman Jerala s Kemijskega inštituta in član Znanstvenega sveta ARRS je na tem prestižnem razpisu uspešno kandidiral s projektom MaCChines - Molekulski stroji na osnovi proteinskega origamija iz obvitih vijačnic (Molecular machines based on coiled-coil protein origami) v vrednosti 2,5 milijona evrov.

Projekt prof. dr. Jerale je bil ob razglasitvi rezultatov posebej izpostavljen in predstavljen v skupini sedmih projektov. Kot so zapisali v sporočilu za javnost ERC, bo prof. dr. Jerala v projektu zgradil nov tip nanomolekulskih strojev na osnovi proteinov.

Predsednik ERC, prof. dr. Jean-Pierre Bourguignon, je ob tej priložnosti poudaril, da zadnji podatki kažejo, da kar 70 % raziskav, financiranih s strani ERC vodi do novih prebojnih odkritij v znanosti. Z razpisom, ki je bil izjemno kompetitiven je bilo skupno izbranih 269 uveljavljenih raziskovalcev 27 narodnosti. Skupna vrednost projektov je 653 milijonov evrov.

 

Objava ERC na Twitterju o rezultatih razpisa

 

Projekt prof. dr. Jerale je skupno šesti ERC projekt, ki se izvaja na raziskovalni organizaciji v Sloveniji in četrti projekt v shemi za uveljavljene raziskovalce.

 

Iskrene čestitke.

 

Povezane informacije:

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 06.04.2018