Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
V informacijskem sistemu SICRIS omogočen vnos dodatnih podatkov s strani raziskovalk in raziskovalcev

V sodelovanju z Institutom informacijskih znanosti – IZUM sporočamo, da je raziskovalkam in raziskovalcem omogočena pooblaščena prijava v informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji - SICRIS. S pooblaščeno prijavo lahko raziskovalke in raziskovalci sami spreminjajo tiste svoje podatke, ki niso pridobljeni iz evidenc Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS - ARRS (na primer telefon, spletni naslov, klasifikacija CERIF, ključne besede, reprezentativna bibliografija, znanje tujih jezikov, avdiovizualni viri, biografski podatki, šifra ORCID).

Podrobnosti o načinu in postopku pooblaščene prijave v sistem SICRIS so na voljo na spletni strani SICRIS, PRIJAVA/Dostop preko elektronske pošte. Informacije o spreminjanju podatkov raziskovalke oziroma raziskovalca so na voljo na spletni strani SICRIS, v razdelku OBVESTILA/Pogosta vprašanja (gl. "Kakšen je postopek spremembe podatkov o raziskovalcu v sistemu SICRIS?").

Za vse posamezne podatke, ki jih v sistemu SICRIS raziskovalke in raziskovalci spreminjajo sami, je na voljo tudi možnost določitve, ali je posamezni podatek javno objavljen (viden) ali ne. Poleg tega lahko raziskovalke in raziskovalci vključijo tudi možnost prejemanja obvestil. IZUM bo obvestila po elektronski pošti v prihodnje pošiljal le tistim raziskovalkam in raziskovalcem, ki bodo v svojem profilu v sistemu SICRIS označili, da dovoljujejo prejemanje obvestil.

Za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja v zvezi s tem sporočilom pišite na e-naslov: podpora@izum.si.

 

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 01.10.2018