Novice, obvestila

Obisk predsednika Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), akad. prof. dr. Jean-Pierre Bourguignona v Sloveniji - dopolnjeno

Slovenijo je obiskal predsednik Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), akad. prof. dr. Jean-Pierre Bourguignon. Obisk je začel na Kemijskem inštitutu, kjer je v okviru 70. obletnice delovanja Kemijskega inštituta potekalo srečanje in predstavitev izkušenj slovenskih dobitnikov projektov ERC.

Na srečanju z naslovom Pomen Evropskega raziskovanega sveta za razvoj karier mladih znanstvenikov v Sloveniji je uvodoma spregovoril gostitelj, direktor Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Anderluh, ki je poudaril pomen zagotavljanja ustreznega raziskovalnega okolja in pogojev za prenos znanja na mlajše generacije. Srečanja so se udeležili predsednik Vlade Republike Slovenije, prof. dr. Miro Cerar, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Maja Makovec Brenčič, direktor ARRS, prof. dr. József Györkös ter drugi visoki gostje. V zaključku sta o izkušnjah priprave projektne prijave na razpis ERC spregovorila dobitnika t.i. ERC Starting in ERC Consolidator Grant, prof. dr. Jernej Ule in dobitnik ERC Advanced Grant, prof. dr. Tomaž Prosen.

Obisk se je nadaljeval na Institutu Jožef Stefan, v popoldanskem delu pa je predsednik ERC obisk sklenil na Univerzi v Ljubljani, kjer je potekala razprava o konceptih v temeljni znanosti, v kateri je sodelovalo preko 50 uglednih gostov iz slovenskega znanstvenega prostora.


Foto: Univerza v Ljubljani

Obisk so-organizirali Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje iz Bruslja (SGRZ) in Kemijski inštitut v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Univerzo v Ljubljani in Institutom Jožef Stefan.
 

Prilogi:
Povezave: