Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Mentor leta 2012 – klic za vloge

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) bo tudi letos podelilo priznanje Mentor leta, ki je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem mladih raziskovalcev. Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi mladi raziskovalci, ki se usposabljajo že najmanj dve leti, in nekdanji mladi raziskovalci, ki so s svojim usposabljanjem že zaključili in od zagovora njihove doktorske disertacije nista minili več kot dve leti.

Prijavo je potrebno vložiti s posredovanjem izpolnjene vloge za nominacijo mentorja (doc z obrazcem) po elektronski pošti na naslov dmrs@drustvo-dmrs.si z zadevo »Nominacija za Mentorja leta«.

Rok za vložitev nominacij je 17. oktober 2012. Komisija za izbor nagrajenca bo zasedala med 18. in 31. oktobrom 2012. Odločitev o nagrajencu bo sprejeta 31. oktobra 2012.

Nagrada bo podeljena v novembru 2012 na Fakulteti za matematiko in fiziko, v Ljubljani.

Zakaj bi radi podelili to priznanje?

Vse od nastanka Društva mladih raziskovalcev Slovenije društvo zbira izkušnje in komentarje mladih raziskovalcev o upoštevanju njihovih pravic in dolžnosti, mentorskih praksah in načinih usposabljanja mladih raziskovalcev po različnih ustanovah. Priznanje Mentor leta je zato namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih odličnih mentorjev. V DMRS upajo, da se bo priznanje uveljavilo kot stalnica v slovenskem raziskovalnem prostoru.

Po mnenju članov DMRS ima idealni mentor mladega raziskovalca do njega korekten odnos, je dostopen in si pripravljen vzeti dovolj časa za mladega raziskovalca. Vključuje ga v delo svoje raziskovalne skupine in mu omogoča spoznavanje in vključevanje v slovensko in mednarodno raziskovalno skupnost. Mentor je strokovnjak na področju dela mladega raziskovalca ali pa mu vsaj omogoča strokovno delo na kar najvišjem možnem nivoju preko sodelovanja z drugimi domačimi in tujimi raziskovalci. Predvsem pa se mentor trudi, da čim več svojega znanja in izkušenj prenese na mladega raziskovalca in mu tako omogoči kar najboljšo popotnico za njegovo nadaljnjo kariero. Seveda pa lahko k dobremu mentorstvu štejejo tudi mnoge druge lastnosti in prakse; zato vas prosimo, da ob vložitvi nominacije v utemeljitvi navedete vse razloge, zaradi katerih si prav vaš mentor zasluži priznanje za Mentorja leta.

 

 

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 03.10.2012