Mednarodno sodelovanje

Hrvaška

Rezultati razpisov in pozivov

Rezultati Javnega razpisa za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v letih 2020 – 2021

Objavljamo rezultate Javnega razpisa za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v letih 2020 in 2021 (Uradni list RS, št. 25/19) 17. zasedanja slovensko-hrvaškega skupnega odbora za znanstveno in tehnološko sodelovanje, ki je potekalo v Zagrebu 24. januarja 2020.

Slovensko delegacijo je vodila ga. Tina Vuga, vodja Službe za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve na MIZŠ, hrvaško dr. Tome Antičić, državni sekretar na Ministrstvu za znanost in izobraževanje Republike Hrvaške.

Skupni odbor je med 74 predlogi bilateralnih projektov izbral 48 projektov, ki bodo sofinancirani v obdobju 2020-2021. Pri tem je prednostno obravnaval projekte, ki jih vodijo slovenski mlajši raziskovalci (do 5 let po opravljenem doktoratu). Skupni odbor je upošteval tudi uravnoteženo razporeditev po raziskovalnih področjih glede na število prijav po posameznih vedah.


Prilogi:
  • Protokol 17. zasedanja skupnega odbora za znanstveno in tehnološko sodelovanje:
  • Tabela sprejetih projektov 2020 -2021:
  • Sprememba protokola: