Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Dogodki
Dogodki
Posvet Komisije za enake možnosti na področju znanosti

MIZŠ, Masarykova 16, Ljubljana
7. marec 2019

Komisija za enake možnosti na področju znanosti ob obeležju mednarodnega dneva žensk organizira tradicionalni posvet, ki bo 7. marca 2019 s pričetkom ob 11. uri potekal v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, v Ljubljani.

Letošnji posvet bo osredotočen na to, kako doseči, da enkratni ukrepi za povečanje enakopravnosti na akademskih inštitucijah postanejo tudi dolgoročne spremembe.

Prvi del posveta bo usmerjen na pripravo zakonodaje in oblikovanje ukrepov na področju enakih možnosti. V razpravi bodo sodelovali predstavniki in predstavnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Izvajalske agencije Evropskega raziskovalnega sveta in Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS.

V drugem delu posveta bodo predstavljene strategije za enakost spolov, ki so jih v okviru sodelovanja v EU projektih oblikovali na Kemijskem inštitutu, Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, Nacionalnem inštitutu za biologijo in Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti, s poudarkom na indikatorjih, ki merijo njihovo uresničevanje.

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 07.03.2019