Dogodki

Noč raziskovalcev 2018

Kraji po Sloveniji
Petek, 28. 9. 2018

Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

Konzorcij partnerjev Ustanova Hiša eksperimentov, Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut in Tehniški muzej Slovenije je skupaj sooblikoval projekt »Noč ima svojo moč«, s ciljem zasnovati skupek aktivnosti, ki jih bodo izvedli v okviru Evropske noči raziskovalcev v letih 2018 in 2019 (petek, 28. 9. 2018 in naslednje leto prav tako v petek, 27. 9. 2019). Evropska noč raziskovalcev je vseevropska akcija v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje 2020.

Projekt bo združil 28 raziskovalnih institucij z namenom osveščanja o raziskovanju in inovacijah, povezanih družbenih in gospodarskih koristih ter kariernih možnostih. V »nočnih« dejavnostih po vsej Sloveniji bo sodelovalo več kot 40.000 obiskovalcev iz različnih ciljnih skupin.

Aktivnosti bodo obsegale znanstvene festivale na glavnih trgih štirih mest, raziskovalne dneve v šestih osnovnih in srednjih šolah, več kot 30 predavanj in delavnic v knjižnicah, domovih za upokojence, muzejih, ... ter odprta vrata v raziskovalnih ustanovah, znanstvenem centru in kulturnih ustanovah.

Več o dogajanju 2018 preberite na http://www.nocmoc.eu/#dogajanje

Vljudno vabljeni.