Dogodki

Slavnostni dogodek ob obeležitvi 30. obletnice delovanja programa mladih raziskovalcev – MR30

 
Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije v sodelovanju s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport 20. oktobra 2016 v Veliki dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnost prireja slavnostni dogodek ob obeležitvi 30. obletnice delovanja programa mladih raziskovalcev – MR30.
 

Slovesnost bo potekala pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

 
Na dogodku želimo osvetliti idejne začetke snovanja programa, ki je prvo generacijo mladih raziskovalcev sprejel leta 1985, uresničil prvotni cilj »2000 mladih raziskovalcev do leta 2000« in do danes podprl nekaj manj kot 5000 mladih raziskovalcev. Na dogodku bodo predstavljeni pogledi o pomenu programa mladih raziskovalcev za Republiko Slovenijo, izkušnje dolgoletnih mentorjev ter pogledi mladih raziskovalcev. Dogodka se bo udeležila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Maja Makovec Brenčič. Slavnostni del bomo sklenili s podelitvijo priznanja snovalcem ideje programa mladih raziskovalcev.

V drugem, delovnem delu se bomo posvetili izzivom za prihodnje delovanje programa mladih raziskovalcev. Predstavljena bodo priporočila delovne skupine MR+, ki jo je spomladi imenoval Znanstveni svet agencije. Z delovno oznako MR+ smo ponazorili prizadevanja po oblikovanju komplementarnega mehanizma za izbor mladih raziskovalcev.

Ob obeležitvi 30. obletnice delovanja programa mladih raziskovalcev bo agencija izdala priložnostno publikacijo, ki bo na voljo tudi na spletu.
 

Priloga:

  • Program

 
Zaradi prostorskih omejitev je udeležba mogoča le ob vabilu. Zahvaljujemo se za razumevanje.