Dogodki

10. slovenski forum inovacij

Športni center Hit, Šempeter pri Gorici
17. in 18. november 2015

Na 10. slovenskem forumu inovacij, ki ga organizira agencija SPIRIT in bo potekal 17. in 18. novembra 2015 v Šempetru pri Gorici, se bo predstavilo tudi pet dosežkov s področja tehnike, ki so bili izbrani v okviru promocijske akcije ARRS, Odlični v znanosti 2014.

ARRS bo tudi v letošnjem letu organizirala predstavitvene dogodke, na katerih bodo predstavljeni odlični dosežki raziskovalk in raziskovalcev v preteklem letu. Dosežke izberejo področni Znanstvenoraziskovalni sveti ved, ki pokrivajo naravoslovje, tehniko, medicino, biotehniko, družboslovje, humanistiko in interdisciplinarne raziskave.

Odlični v znanosti so eden izmed projektov v okviru promocije znanosti ARRS. Namenjeni so predstavitvi znanstvenih dosežkov strokovni in splošni javnosti. Namen akcije je spodbujanje povezav med potrebami družbe in rešitvami, ki jih znanost lahko ponudi. Poseben poudarek je na vzpostavitvi dialoga med znanostjo in gospodarstvom. Dogodki so odprti za javnost, kar, z zavedanjem pomena splošnega bogatenja znanja, omogoča vpogled v delovanje in rezultate znanstvenoraziskovalnega dela v Sloveniji.